BİR BAĞIŞ YAP
+90 232 421 72 63
  • Giriş Yap
  • TR | EN

Rame Hafif Manuel Tekerlekli Sandalyeleri ve Kurum demeleri

RA-ME olarak herkesin özgürce hareket edebilmesi gerektiğine inanıyoruz. Engelli bireylerimizin yollarda keyifli ve güvenli sürüş keyfinin tadına varabilmesi adına Avrupa standartlarındaki manuel sandalyelerimizde 1.200,00 TL kurum ödemesi başlamıştır.

 

RA-ME K9AS ALÜMİNYUM ÖZELLİKLİ MANUEL SANDALYE

Katlanabilir alüminyum alaşımlı iskelet yapısı ile 14 kg ağırlığında süper hafif tekerlekli sandalye, bas – çıkar havalı tekerlekleri ile konforlu sürüş imkânı sağlar. Hasta transferini kolaylaştırabilmek amacıyla ayaklar çıkabilir, kolçakları ise şaseye paralel hareketlidir. Oturma bölgesi ve sırtlığın derinlik, yumuşaklığını ayarlayan sistemleri sayesinde kişinin isteklerine göre ayar yapılabilir. Ergonomik oturma minderi ile konforlu sürüş sağlar.

RA-ME K9AL ALÜMİNYUM MANUEL SANDALYE

Alüminyum gövdesi ile katlanabilir iskelet yapısı 14 kg ağırlığında olup. Çıkabilir kolçak ve ayaklıkları sayesinde hasta transferini kolaylaştırmaktadır. Bas – çıkar havalı tekerlekleri ile konforlu sürüş imkânının yanı sıra refakatçı freni ile ergonomik minderi gün boyu rahatlık sağlar.

HAFİF MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE Desteğinden yararlanmak için yapılması gerekenler;

1.     Hafif Manuel Tekerlekli Sandalye (SUT kodu: OP1343) için SGK ödemesi alabilmeyi sağlayacak sağlık kurulu raporu alınması gerekmektedir.
2.     Sağlık kurulu raporunun Karar kısmında “…………… HASTALIĞI NEDENİYLE HAFİF MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE (OP1343) KULLANMASI UYGUNDUR. SAĞLIK KURULU KARARIDIR.” Yazılmalıdır.
3.     Hastanın raporu “Engel durumu Süreklidir.” İbaresi olmalıdır.
4.     Hafif manuel tekerlekli sandalye yazdırabilmek için hastanın ellerini kullanabiliyor olması gereklidir.
5.     Sağlık kurulu raporu alındıktan sonra reçete düzenlenmesi gerekir.
6.     Düzenlenen reçetede “1 adet hafif manuel tekerlekli sandalye kullanmaya uygudur. (OP1343)” yazılmalıdır.
7.     Rapor ve reçete ile birlikte Ürünü alacağı bayii veya yetkili satıcıya müracat edilmelidir.
8.     Yetkili satıcıya müracat edilirken Hastanın Genel Engelli Raporu , Ailenin ve Çocuğun kimlikleri gerekmektedir.
9.     Kurum ödemesi için alınan raporun geçerlilik süresi : 2 aydır.
10.   Kurum ödemesi için yazılan reçetenin geçerlilik süresi : 10 iş günüdür. 10 iş günü içerisinde fatura edilmelidir.
11.   Alınan evraklar kontrol edilir eksiksiz bir şekilde SGK’ya teslim ederler 30-45 gün arasında kişiye ait hesap numarasına geri ödeme bedeli yatırılır. Ayakta dik pozisyonlama cihazı (parapodium)için 2.600.00 TL, akülü sandalyeler için 2.500.00 TL, standart manuel sandalyeler için 500,00 TL, hafif manuel ve pediatrik sandalyeler için 1.200.00 TL yatırılır.
12.   Kurum ödemesi alım hakkı 5 yılda bir yenilenir.5 yıl içinde 2. Kez yararlanamazlar.
13.   Rapor hangi hastaneden alınmalı: Üçüncü basamak sağlık kurumlarından alınmalıdır. Bunlar: (1) Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ve özel dal eğitim ve araştırma hastaneleri ile bu hastanelere bağlı semt poliklinikleri. (2) üniversite hastaneleri ile bu hastanelere bağlı sağlık uygulama ve araştırma merkezleri, enstitüler ve semt poliklinikleri, üniversitelerin diş hekimliği fakülteleri. (3) Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı tıp fakültesi hastanesi ile eğitim ve araştırma hastaneleri.
14.  Raporda hangi branş doktorların imzası olmalı: Şu uzmanlardan herhangi üçünün imzası yeterlidir: (1) ortopedi ve travmatoloji. (2) beyin cerrahisi. (3) fiziksel tıp ve rehabilitasyon. (4) nöroloji uzman (Aynı branştan üçünün veya farklı branştan birer kişinin veya bir branştan iki, diğer branştan bir olmak üzere toplam üç uzman olması fark etmez)

Copyright © 2018 RAME Engelli Ürünleri ve Erişim Çözümleri